De ziekenhuizen en de algemene zorg draaien op dit moment over uren. Dit komt omdat er zoveel mensen naar het ziekenhuis moeten omdat ze niet meer zelf kunnen vechten tegen het coronavirus. Daarom zijn er steeds meer zorgmedewerkers aan het werk om het ziekenhuis draaiende te houden. De angst is dan ook dat de zorg het zo zwaar gaat krijgen dat ze het niet meer aankunnen. Daarom worden er ook allemaal maatregelen genomen om dit te voorkomen. Anders zouden mensen die naar het ziekenhuis moesten niet meer erheen kunnen omdat er geen plek meer is. Ook de algemene zorg gaat hierdoor achteruit. Mensen die een kankerbehandeling hadden staan worden soms verplaatst door dat er niet genoeg ruimte is. Dit is natuurlijk heel erg vervelend.

Minder verspreiding

Door allemaal je handen schoon te maken met desinfectie. Hebben we minder verspreiding van dit virus. Iedereen is er namelijk klaar mee. Dit zorgt ook veel grote protesten en rellen. Dit is iets wat in Nederland normaal gesproken nooit voorkomt. Je ziet daarom dat mensen heel erg klaar met het coronavirus. Alleen is het coronavirus nog niet klaar met ons. We zullen dus nog even moeten volhouden. Het demonstreren en het slopen van winkels heeft hier geen zin. Niemand heeft er namelijk voor gekozen om het coronavirus hierheen te halen.

Starten met vaccineren

Het vaccineren van iedereen tegen het coronavirus gaat nog een lange tijd duren. Ze zijn al wel goed op weg om vooral de mensen die het meest kwetsbaar zijn voor dit virus te gaan vaccineren. Dit zijn voornamelijk ouderen mensen en mensen die een gezondheidsaandoening hebben. Het is dan ook van groot belang dat deze mensen te vaccineren. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk na het vaccineren dat je het kunt krijgen alleen is de kans veel kleiner dat je er ziek van wordt en er ook aan kunt overlijden. Daarom is vaccineren een belangrijke stap in het verslaan van het coronavirus. Iedereen wilt namelijk dat dit zo snel mogelijk weg gaat. Het zorgt namelijk voor heel veel problemen waar mensen niet op voorbereid waren. Het vaccineren gaat zeker nog een tijdje duren. Daarom is het aan ons de taak om ons te blijven houden aan de maatregelen. Zo kan het vaccineren sneller gaan en met meer effectiviteit. De levering van de vaccinaties is wel nog een probleem. We krijgen steeds minder vaccinaties geleverd dan we besteld hadden. Dit is super vervelend voor de mensen die wachten op hun vaccinatie. Daarom hopen we met elkaar dat snel iedereenĀ  wordt gevaccineerd.