Het is menseigen dat we beter voor een ander kunnen zorgen dan voor onszelf. De meesten hebben werkelijk alles voor hun dierbaren over en vergeten daarbij een stukje self care. Dit terwijl het noodzakelijk is om juist ook goed voor jezelf te zorgen. Wanneer jij lekker in je vel zit, kan je ook meer betekenen voor een ander. Nu we pas net met een nieuw jaar zijn begonnen, is dit misschien wel hét moment om met self care aan de slag te gaan. Hier vind je 3 tips om beter voor jezelf te zorgen in 2022. 

  1. Gun jezelf iedere dag wat me-time 


Mensen worden steeds drukker. Mede ook door de coronacrisis. Iedereen is vaker thuis, er wordt meer vanuit huis gewerkt en ook de kinderen moeten vaker dan ooit opgevangen worden. Misschien doe je soms zelfs wel eens aan thuisscholing wanneer er iemand in quarantaine moet, lessen uit zijn gevallen of er weer een lockdown wordt aangekondigd. Het is dan ook niet gek dat het je soms allemaal teveel wordt. Daarom is het noodzakelijk om jezelf iedere dag even een momentje voor jezelf te gunnen. Dat hoeft echt niet lang te duren. 

Denk alleen maar eens aan een half uurtje douchen. Er écht de tijd voor nemen. De lekkerste producten van Beauty Plaza gebruiken en na afloop een goede verzorgingsroutine doen. Hierdoor voel je je direct een stuk fitter en is je batterijtje weer opgeladen voor de volgende dag. 

  1. Gezonde voeding 


Toegegeven, juist door die enorme drukte schiet gezond eten er nog dikwijls bij in. Want hoe kan je op je eten letten als je nauwelijks tijd hebt om in de keuken te staan? Dan is die vette hap veel sneller besteld. Dat is voor een keer natuurlijk geen enkel probleem, maar het moet geen routine bezigheid worden. We weten allemaal dat we voldoende vitamines en mineralen nodig hebben om ons lichaam fit en gezond te houden. Ze zeggen niet voor niets “je bent wat je eet!” Dat gezegde klopt als een bus. Want zodra jij teveel ongezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, merk je dit aan alles. Je zit minder lekker in je vel, je gewicht schommelt en je voelt je lusteloos. 

Bedenk goed dat je tegenwoordig zeker niet de enige bent die tijd tekort komt. Daarom kan het verstandig zijn om recepten te zoeken van mensen die hier ook mee te dealen hebben. Juist door de enorme drukte van de huidige tijd zien we namelijk dat er steeds meer snelle recepten online verschijnen. Gerechten die je in nog geen 15 minuten op tafel zet. Gezond en voedzaam. Wat wil je nog meer?

  1. Schrijf in een dagboek 


Wanneer je constant bezig bent met anderen, is het misschien lastig om je eigen gevoelens te erkennen. Weet je eigenlijk wel wat je voelt? En wat voor rol spelen deze gevoelens in je dagelijks leven?  Soms voelen mensen zich erg outgetuned van hun emoties. Simpelweg omdat ze deze geen ruimte (kunnen) bieden. Probeer daarom iedere dag wat extra tijd te nemen of open te staan voor je gevoelens. Bijvoorbeeld door in een dagboek te schrijven.