Wie op vakantie gaat, doet er verstandig aan om ook een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering zorg je er namelijk voor dat eventuele problemen op de juiste manier opgevangen kunnen worden. Wat je nodig hebt, hangt af van je plannen, je bestemming en ook van je reisduur. Neem daarom even de tijd zodat je een passende reisverzekering afsluiten kunt. Je zult merken dat dit geen grote investering hoeft te zijn en dat terwijl je er heel veel kostenposten mee kunt besparen. Wij laten je zien welke mogelijkheden je allemaal hebt om een goede polis af te sluiten zodat je zorgeloos op vakantie kunt gaan. 

Je bestemming

Als je een verzekering wilt gaan afsluiten voor je vakantie, dan is het ten eerste belangrijk om te kijken waar je heengaat. Blijf je binnen Europa, dan heb je aan een standaard reisverzekering genoeg. Ben je van plan om buiten Europa te reizen, dan is het waarschijnlijk nodig om je polis uit te breiden. Dit kun je doen aan de hand van een aanvullende verzekering. Hiermee voorkom je dat je te horen krijgt dat het land waar jij op reis bent, niet onder de dekking van je verzekering valt. Ga je naar een land waar het politiek instabiel kan zijn? Dan moet je ook rekening houden met een annuleringsverzekering. Misschien lijkt de situatie op het moment dat jij je ticket boekt, stabiel maar er kan maar zomaar iets gebeuren waardoor je je reis moet afblazen. Denk aan uit de hand gelopen verkiezingen, etnisch geweld of spanningen tussen landen onderling. Het kan ook gebeuren dat er een natuurramp gebeurt waardoor je je plannen moet bijstellen. In dat geval is een annuleringsverzekering altijd een goede keus omdat je dan niet je geld kwijt bent. 

Je plannen

De een gaat op vakantie om drie weken aan de rand van het zwembad te gaan liggen, een ander gaat juist volop activiteiten ondernemen. Wat je ook gaat doen, stem je plannen af met je reisverzekering. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan heb je een verhoogd risico op ongelukken en daarom raden wij je aan om een wintersportverzekering toe te voegen. Laten we hopen dat je niet in de problemen komt, maar mocht je iets breken, dan kun je behandeld worden in het ziekenhuis en eventueel met een gipsvlucht weer terug naar huis vliegen. De kosten van deze extra maatregelen worden uitgekeerd door jouw verzekeringsmaatschappij. 

Je planning

Een reisverzekering moet je afsluiten voordat je op vakantie gaat en niet pas wanneer je al in de problemen terecht bent gekomen. Zorg er daarom voor dat je op tijd even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaat om je zaakjes vandaag nog te regelen. Je kunt kiezen voor een eenmalige verzekering die enkel gedurende jouw vakantie loopt, of een doorlopende verzekering. Deze reisverzekering is het hele jaar van kracht. Zo kun je dus op pad gaan wanneer jij wilt zonder dat je rekening hoeft te houden met jouw verzekering.