Een nieuw jaar, veel mensen zien dit als een nieuw begin. Ze maken goede voornemens voor het jaar, die meestal erg typisch over een gezonde levensstijl of meer sparen gaat. We weten allemaal dat deze goede voornemens meestal niet eens een maand vol te houden zijn. Buiten goede voornemens kan het ook zijn dat je met iets nieuws begint, denk aan een nieuwe baan, woning kopen, uitbreiding in het gezin in de vorm van een zwangerschap of dier zoals een hond. Hoe kan je het nieuwe jaar nou beter beginnen dan met een viervoetige gezinslid te verwelkomen. 

 

Volgende stap

Wanneer je hebt besloten dat jij of je partner klaar zijn voor een volgende stap in jullie leven kan je natuurlijk denken aan trouwen of een gezin starten maar een wat laagdrempelige stap is het nemen van een hond. De gezelligheid die een hond met zich meebrengt zal je elke dag ervaren. Het is alleen niet een keuze waar je een nachtje over kan slapen. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt en ook realistisch kijkt of een hond wel goed in jullie leven past. Zo is het van belang dat ze voldoende aandacht en tijd krijgen, genoeg ruimte is in je woning en je het budget hebt om je hond regelmatig naar de dierenarts te brengen en alle spullen te voorzien. Zo kan je kijken bij Pets place hoe duur dit ongeveer zal zijn. Wanneer je dit niet kan geven, is het misschien verstandiger om voor een poes te kiezen. 

 

Waarom in het nieuwe jaar?

Er zijn veel voordelen om een hond in het begin van het nieuwe jaar te nemen. Zo kan het zijn dat je kerstvakantie hebt waardoor je een paar dagen helemaal aan elkaar kan wennen, dit is goed voor de hond maar ook voor jou. Daarbij is het belangrijk dat je jouw hond gaat uitlaten, als jouw goede voornemens ook nog eens een gezonde levensstijl is, dan kan je deze voornemen met gemak waarmaken. Kies namelijk voor een rondje extra of ga lekker het bos in.